Επιστολή διαμαρτυρίας της ΚΟΜΑΘ για ρεπορτάζ που πλήττει το κυνήγι

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΚΟΜΑΘ για ρεπορτάζ που πλήττει το κυνήγι

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΡΤ 3 έστειλε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον τρόπο παρουσίασης ρεπορτάζ με κατηγορίες εναντίον του κυνηγιού και κυνηγών στην περιοχή των Σερβίων Κοζάνης, χωρίς τη στοιχειώδη και αυτονόητη υποχρέωση, εκ μέρους του καναλιού, φιλοξενίας της επίσημης άποψης των κυνηγετικών οργανώσεων.

Για το θέμα των δηλητηριασμένων δολωμάτων οι κυνηγετικές οργανώσεις έχουν μηδενική ανοχή και καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε περιστατικό χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Ενώ, με δαπάνες των κυνηγών, διαθέτουν τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων (Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες και Θηροφύλακες Κυνηγετικών Συλλόγων) στην περιπολία και ανίχνευση τέτοιων σκευασμάτων, ενώ πολλές φορές καταθέτουν μηνύσεις και καταστρέφουν τα δηλητηριασμένα δολώματα. Επίσης σε συνεργασία με τις δασικές αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις συνεργάζονται για τη σύνταξη τοπικών σχεδίων δράσεων κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων, καθώς και άλλες ειδικότερες δράσεις.

Με την επιστολή της η ΚΟΜΑΘ ζητά συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΡΤ 3 και ζητά να φιλοξενηθούν οι απόψεις των κυνηγετικών οργανώσεων στον τηλεοπτικό σταθμό. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της ποινικής ή αστικής φύσεως για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον κυνηγών και σε συνεργασία με τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους θα διερευνήσει εις βάθος το θέμα.

ΕΤ3
ΣΤ ΚΟΜΑΘ
Πηγή: 
ΚΟΜΑΘ