Επικοινωνία με τον σκύλο σας με το Kyon Tracker

Επικοινωνία με τον σκύλο σας με το Kyon Tracker

To Kyon Tracker είναι ένα έξυπνο κολλάρο που διευκολύνει την επικοινωνία με τον σκύλο σας και έχει δημιουργηθεί από Έλληνες.  

Μέσα από μία επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης μέσα από την πλατφόρμα του Kickstarter, η ελληνική εταιρεία Kyon είναι έτοιμη να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του Kyon Tracker και την μετέπειτα διάθεσή του στην αγορά, εντός του καλοκαιριού του 2016. Το κολάρο αυτό είναι εξοπλισμένο με πομπό GPS, ο οποίος εκπέμπει σήμα σε πραγματικό χρόνο και σε τρεις άξονες. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του κατοικίδιου να βλέπει τη θέση του σκύλου ή της γάτας στην οθόνη του κινητού με ακρίβεια λίγων εκατοστών –ακόμη και σε ποιον όροφο ενός κτιρίου βρίσκεται.

Ο εντοπισμός της θέσης γίνεται τόσο μέσω Wi-Fi, όσο και μέσω 3G δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε 160 χώρες, εκτός από την Ελλάδα. Το κολάρο επικοινωνεί με τον σταθμό βάσης μέσω χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth 4.0 και Wi-Fi. Το ομώνυμο application που συνδέεται με το έξυπνο κολάρο επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να καθορίζει μια συγκεκριμένη περίμετρο μέσα στην οποία θα μπορεί να κινείται το ζώο. Εφόσον ξεφύγει από τα όρια, το Kyon Tracker στέλνει αυτόματα μια ειδοποίηση. Στην οθόνη LED που ενσωματώνεται στο κολάρο εμφανίζονται μηνύματα και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του κατοικίδιου, ενώ, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα μπορείτε να δείτε ακόμη και τη γραπτή απεικόνιση των συναισθημάτων του («Είμαι χαρούμενο», «νυστάζω», κρυώνω», «νιώθω άρρωστο» και πολλά ακόμη).

Οι μηχανικοί της Kyon ανέπτυξαν ένα σύστημα αισθητήρων που ανιχνεύουν και την παραμικρή κίνηση του ζώου. Στη συνέχεια προηγμένοι αλγόριθμοι αναλύουν τα δεδομένα και μέσω της τεχνολογίας Sense ερμηνεύουν τη «συμπεριφορά» του. Ο ιδιοκτήτης του ενημερώνεται μέσω κινητού ακόμη κι αν λείπει από το σπίτι. Παράλληλα το κολάρο μπορεί να τον προειδοποιήσει για μειωμένη δραστηριότητα ή άλλα ανησυχητικά σημάδια για την υγεία του σκύλου ή της γάτας. Το ίδιο συμβαίνει και με την υπερβολική ζέση –μία από τις συνηθέστερες αιτίες θανάτου. Αν έχετε π.χ. αφήσει το κατοικίδιο στο αυτοκίνητο, το θερμόμετρο στέλνει σήμα στο κολάρο και αυτό με τη σειρά του ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη να σπεύσει. Επίσης, το κολάρο διαθέτει αισθητήρα νερού που σας ειδοποιεί σε περίπτωση που το κατοικίδιο πέσει στη θάλασσα ή την πισίνα και δεν μπορεί να κολυμπήσει. Μια άλλη λειτουργία του κολάρου, το Pacifier (ειρηνοποιός) ενεργοποιείται όταν ο σκύλος σας απειλεί ή απειλείται από άλλο ζώο. Ένας υπέρηχος εκπέμπεται αυτόματα από το κολάρο και συνεχίζει να ακούγεται προκειμένου να κρατήσει τα αντιμαχόμενα ζώα σε απόσταση. Αντίστοιχο υπέρηχο αξιοποιεί και η λειτουργία Shhh!, η οποία ενεργοποιείται προκειμένου να σταματήσει ένα σκυλί που γαβγίζει δυνατά.

Το Kyon θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαστάσεις, για κατοικίδια με περίμετρο λαιμού από 25 έως 50 εκατοστά. 

Kyon
Kyon Pet Tracker
Πηγή: 
liberal.gr