Έντονες αντιδράσεις για την παράταση απαγόρευσης θήρας στο όρος Ζήρεια

Έντονες αντιδράσεις για την παράταση απαγόρευσης θήρας στο όρος Ζήρεια

Έντονα δυσαρεστημένοι και εκνευρισμένοι οι περδικοκυνηγοί του νομού Κορινθίας για εκ νέου παράταση απαγόρευσης της κυνηγετικής δραστηριότητας στο όρος Ζήρεια. 

Ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί η απαγόρευση να είναι 2ετής, λίγο διάστημα απ'την έναρξη του κυνήγου η φημολογία γίνεται γεγονός και πλέον οι κυνηγοί της περιοχής καλούνται να δέσουν τα σκυλιά τους για αλλά 2 χρόνια, τα οποία θα γίνουν 4 και πάει λέγοντας -γνωστή άλλωστε η συνταγή του τρόπου απαγόρευσης.

Όπως τονίζουν οι κυνηγοί της περιοχής και δικαιολογημένα, δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ αποφάσεις για είδη θηραματοπανίδας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία, μα καμία επιστημονική μελέτη, από την οποία να προκύπτει κίνδυνος για το είδος που απαγορεύεται το κυνήγι. Στην προκειμένη περίπτωση που αφορά στην απαγόρευση για άλλα 2 χρόνια της Ορεινής πέρδικας στην ΖΕΠ της Ζήρειας καταγγέλλουμε ότι ουδεμία μελέτη υπήρξε, αφού δεν εθεάθη κάποιος επιστήμονας στην περιοχή για να διενεργήσει μελέτη.

Η εν λόγω Κ.Υ.Α. διέπεται από λάθη, όπως π.χ. δεν είναι δυνατόν να απαγορεύσεις το κυνήγι της πέρδικας στην ΖΕΠ της Ζήρειας και να επιτρέπεις την διατήρηση κοπαδιών αγελάδων τα οποία αποψιλώνουν τον τόπο όπου βοσκήσουν. Καταγγέλλουμε, επίσης, ότι δεν ρωτήθηκαν τα δασαρχεία Ξυλοκάστρου και Κορίνθου για τυχόν στοιχεία που μπορεί να είχαν σχετικά με τον πληθυσμό της ορεινής πέρδικας.

Σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και απέχθειας για την απαθή στάση των τόπικων φορέων θηραματοπανίδας μπροστά σε μια τέτοια γελοία απόφαση, οι περδικοκυνηγοί και όχι μόνο του δήμου Σικυώνιων είναι αποφασισμένοι και οργανωμένοι να εκδόσουν τις άδειες θήρας σε διαφορετικά τοπικά διαμερίσματα απο αυτά που ανήκουν.

Αυτό είναι μόνο η αρχή, όπως μας τόνισαν, καθώς η παράταση της απαγόρευσης ήταν γνωστή προ 2ετίας για τους τοπίκους κυνηγετικούς συλλόγους-δασαρχεία, αλλά το κρατούσαν έκπληξη. Τα έσοδα των συλλόγων ίσως είναι τελικά πιο δυσάρεστη έκπληξη...

Ζήρεια
όρος Ζήρεια
Απαγόρευση θήρας
πετροπέρδικα
πέρδικα
Θήραμα: