Ενημέρωση για τις ρίψεις εμβολίων για τη λύσσα

Ενημέρωση για τις ρίψεις εμβολίων για τη λύσσα

H Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) θα συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών της υπαίθρου (κυνηγών, αγροτών, κτηνοτρόφων, περιπατητών, κ.ά) για τις περιοχές ρίψης από αέρος εμβολίων κατά της λύσσας των αλεπούδων.

Με βάση το ρυθμό και τη ροή πληροφοριών που θα λαμβάνονται από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας δημιουργείται μία ιστοσελίδα, ώστε να δημοσιεύονται οι περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν οι ρίψεις εμβολίων, ανά ημερομηνία ρίψεων. Θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η ρίψη δολωμάτων με αεροπλάνα για την περίοδο της άνοιξης. Οι δύο προηγούμενες επιχειρήσεις ήταν Φθινόπωρο-χειμώνας 2015 και 2014.

Η σελίδα αυτή θα ενημερώνεται συνεχώς μέχρι τη λήξη των επιχειρήσεων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Μπορείτε στον παρακάτω σύνδεσμο να δείτε τις περιοχές ρίψεων έως τώρα. Γίνεται η θερμή παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας, έτσι ώστε να μην αγγίζουν οι άνθρωποι ή να σπάνε το δόλωμα. Ο σκύλος σας κατά την εκπαίδευση δεν κινδυνεύει εάν το καταπιεί ή το δαγκώσει, αλλά ο ιός θα είναι ζωντανός για επτά (7) περίπου ημέρες στη στοματική του κοιλότητα. Γι΄ αυτό να είστε προσεκτικοί στις επαφές μαζί του, εάν αντιληφθείτε ότι έχει έρθει σε επαφή με δόλωμα. 

Δείτε την ιστοσελίδα της ΚΟΜΑΘ κάνοντας κλικ εδώ

 

 

Αλεπού
Λύσσα
Ρίψεις εμβολίων
Πηγή: 
ΚΟΜΑΘ
Θήραμα: