Ένας ρομποτικός σκύλος για το σπίτι

Ένας ρομποτικός σκύλος για το σπίτι

Μπορεί να μην είναι ικανός να μας συντροφέψει στο κυνήγι, αλλά ο «SpotMini» είναι ένας ρομποτικός σκύλος που αναλαμβάνει δράση εντός των τειχών.

Ο SpotMini είναι ένα δημιούργημα της Alphabet, της εταιρείας στην οποία ανήκει η Google, σε συνεργασία με την Boston Dynamics. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, πρόκειται για το πιο αθόρυβο και μικρό ρομπότ που έχει φτιάξει η Boston Dynamics, και είναι ειδικά σχεδιασμό έτσι ώστε να μπορεί να πλοηγείται και κινείται μέσα στον περιορισμένο χώρο ενός σπιτιού- καθώς και να μπαίνει κάτω από τραπέζια για να σηκώσει αντικείμενα με τον βραχίονά του.

Το SpotMini είναι μια μικρότερη έκδοση του ρομπότ Spot της εταιρείας, προικισμένη με έναν νέο ειδικό βραχίονα στη ράχη, ικανό να σηκώνει ακόμα και αντικείμενα εύθραυστα όσο ένα ποτήρι. Με τον βραχίονα προσαρμοσμένο πάνω του, έχει βάρος 29,5 κιλά και μπορεί να λειτουργεί περίπου 90 λεπτά εάν έχει φορτιστεί πλήρως.

Το ρομπότ επίσης μπορεί να ανεβαίνει σε σκάλες και να αποφεύγει εμπόδια, να σηκώνεται αν πέφτει και να δίνει πράγματα σε ανθρώπους. Περιμένουμε να δούμε και τον πρώτο... ρομποτικό ιχνηλάτη για τον κυνηγότοπο! 

SpotMini
Spot
Boston Dynamics
Google
Alphabet
Πηγή: 
Ναυτεμπορική