Ένα τουφέκι φτιαγμένο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή!

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης υπόσχεται τη δημιουργία αντικειμένων με τη χρήση πολυμερών υλικών στο φυσικό χώρο. Πριν από δύο μήνες είχε παρουσιαστεί ένα πιστόλι που είχε δημιουργηθεί από έναν 3D εκτυπωτή, ενώ τώρα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου τουφεκιού που δημιουργήθηκε με τον ίδιο τρόπο. 

Η πατέντα ανήκει σε κάποιον Καναδό, ο οποίος έχει το δικό του προφιλ στο YouTube με το όνομα CanadianGunNut, όπου το παρουσιάζει και σε ένα σχετικό βίντεο, αποδεικνύοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πλήρως λειτουργικό. Στη δοκιμή που βλέπουμε στο YouTube το πλαίσιο δεν μένει ανεπηρέαστο από τον πυροβολισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εν λόγω τεχνολογία -η οποία σημειωτέον- είναι στα πρώτα της βήματα, δεν πρόκειται να είναι ικανή να προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιον απλώς και μόνο να πατά μερικές επιλογές στον υπολογιστή του και να αποκτά ένα όπλο στο χέρι του. 

Εγείρονται ζητήματα νομικού χαρακτήρα αναφορικά με μια τέτοια δυνατότητα. Πάντως, ο εν λόγω χρήστης εξακολουθεί να δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει βλητικές δοκιμές με τις... εκτυπώσεις του. 

3D printer
CanadianGunNut
Πηγή: 
ArsTechnica, YouTube