Ένα ρολόι με έμπνευση από το κυνήγι

Ένα ρολόι με έμπνευση από το κυνήγι

Η F.P. Journe παρουσιάζει ένα νέο ρολόι, το οποίο και αντλεί την έμπνευσή του από τα όπλα της Holland & Holland, το Chronometre Holland & Holland, με κάσα από ατσάλι Damascus. 

H ελβετική ωρολογοποιία της F.P. Journe δηλώνει ότι μοιράζεται τις ίδιες αξίες με την βρετανική εταιρεία κατασκευής όπλων Holland & Holland, στοιχείο που φαίνεται στο ότι τα προϊόντα και των δύο εταιρειών απαιτούν πολύ χρόνο προκειμένου να κατασκευαστούν. Το ρολόι της F.P. Journe έχει υλικά όμοια με εκείνα από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα όπλα της Holland & Holland, με το Damascus steel, ενώ και το μοτίβο στο καντράν θυμίζει το ξύλο από ένα όπλο της εταιρείας. 

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του μοντέλου της F.P. Journe είναι ότι η Holland & Holland έδωσε στην F.P. Journe δύο όπλα ηλικίας 100 ετών, από τα οποία θα μπορούσε η ωρολογοποιία να κατασκευάσει τα ρολόγια της. Το ρολόι της F.P. Journe έχει κάσα διαμέτρου 39 χιλιοστών για να φαίνεται όμορφο το αποτέλεσμα στο χέρι, ενώ ο μηχανισμός του έχει χειροκίνητο κούρδισμα. Ο Calibre 1304 έχει power reserve 56 ωρών και είναι κατασκευασμένος εξ' ολοκλήρου από ροζ χρυσό. 

Αυτό το ρολόι δεν είναι καθόλου προσιτό. Πρόκειται για μία δημιουργία με συλλεκτική αξία, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 66 κομμάτια, με αποτέλεσμα η τιμή του να αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 37849 ευρώ! 

F.P.Journe
Holland & Holland
Πηγή: 
europastar.com