Ένα ρολόι για τους πραγματικούς εραστές της περιπέτειας

Ένα ρολόι για τους πραγματικούς εραστές της περιπέτειας

Η Richard Mille παρουσίασε μία ειδική έκδοση ενός ρολογιού που απευθύνεται σε όσους έχουν την περιπέτεια στο... αίμα τους, εμπνευσμένη από τις αντίστοιχες ταινίες δράσης του Σιλβέστερ Σταλόνε. 

Το Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure δεν είναι ένα ρολόι που απευθύνεται στις μάζες, αλλά σε λίγους και καλούς και κυρίως σε όσους έχουν... βαθιά τσέπη. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι υψηλής ωρολογοποιίας, το οποίο είναι αρκούντως σκληροτράχηλο και μπορεί να το έχει κανείς μαζί του σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει σε βουνό ή θάλασσα. Ο μηχανισμός που δίνει ζωή στο ρολόι αυτό είναι ο RM25-01 με χειροκίνητο κούρδισμα, ο οποίος προσφέρει ένδειξη χρονογράφου με μετρήσεις 30 λεπτών, ένδειξη power reserve, ροπή στο ελατήριο, λειτουργία επιλογής δείκτη, καθώς και ένα tourbillon, το οποίο εκτοξεύει στα ύψη το κόστος, αλλά ταυτόχρονα εγγυάται απόλυτη ακρίβεια στη μέτρηση του χρόνου, καθώς το ρολόι δεν επηρεάζεται από την αρνητική επίδραση της βαρύτητας. 

Εκτός από αυτές τις λειτουργίες, το ρολόι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυξίδα, ως εργαλείο εύρεσης γεωγραφικής θέσης, αλφάδι, καθώς και ως εργαλείο καθαρισμού νερού με μια ειδική κάψουλα που μπορεί να δείξει εάν το νερό είναι ασφαλες για να το πιει κανείς. Ο μηχανισμός του ρολογιού λειτουργεί σε συχνότητα 3 Ηz (21.600 ταλαντώσεις ανά ώρα), ενώ προσφέρει power reserve 72 ώρες. Η στεφάνη του ρολογιού έχει έναν τρόπο να δέχεται διάφορες προσθήκες όπως είναι η πυξίδα, για ευκολότερη ανάγνωση των ενδείξεων. Η κάσα του ρολογιού έχει πολύ μεγάλη διάμετρο, η οποία φτάνει τα 50 χιλιοστά, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προσαρμόζεται άνετα πάνω στο χέρι. 

Η ενδεικτική τιμή πώλησης του ρολογιού αυτού είναι τα 980.000 ευρώ περίπου, καθώς πρόκειται για ένα ρολόι που θα κατασκευαστεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό 20 κομματιών. 

 

Richard Mille
Πηγή: 
ablogtowatch.com