Ένα ρολόι εμπνευσμένο από μία ράτσα σκύλου

Ένα ρολόι εμπνευσμένο από μία ράτσα σκύλου

Οι Ελβετοί αγαπούν τα ρολόγια και τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου και το αποδεικνύουν με ένα ρολόι της Bomberg που είναι αφιερωμένο στα συμπαθή τετράποδα. 

Το Bomberg Bolt-68 Automatic Barry θέλει να τιμήσει την προσφορά των σκύλων του Αγίου Βερνάρδου στον Αλπινισμό και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Barry Foundation. Το Barry Foundation ιδρύθηκε προς τιμή του σκύλου Barry, ο οποίος είχε σώσει ορειβάτες από το 1800 έως και το 1814, σε διάφορες χιονοστιβάδες στις Άλπεις. Πολλά σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου παίρνουν το όνομα Barry για να τιμήσουν αυτόν τον πραγματικό φίλο του ανθρώπου. 

Τώρα, ήρθε η στιγμή να δημιουργηθεί και ένα ρολόι με το όνομα αυτό. Στο καντράν του δεσπόζει η φιγούρα ενός σκύλου του Αγίου Βερνάρδου, μαζί με το εικονικό λουλούδι Έντελβαϊς που συναντά κανείς στις ελβετικές Άλπεις. Το ρολόι αυτό έχει ένα πατενταρισμένο σύστημα που του επιτρέπει να βγαίνει από το λουράκι του και να μπορεί να προσαρμοστεί σε μια αλυσίδα, για να γίνει έτσι ένα ρολόι τσέπης. 

Τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου μπορούν να φτάσουν σε ύψος το 1 μέτρο και σε βάρος τα 85 κιλά. Τα χρησιμοποιούν μοναχοί για να σώσουν ορειβάτες που έχουν παγιδευτεί σε χιονοπτώσεις και δύσκολες συνθήκες σε ύψος 2500 μέτρων, ενώ είναι γνωστά για τη μεταφορά ποτών μέσα σε ειδικά βαρελάκια στο κολάρο τους. Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι σκύλοι του Αγίου Βερνάρδου έχουν διασώσει περισσότερους από 2000 ορειβάτες στις ελβετικές Άλπεις. 

Bomberg
Σκυλιά Αγίου Βερνάρδου
Bomberg Bolt-68 Automatic Barry
Πηγή: 
Europa Star