Ένα παγωμένο ημιφορτηγό

Ένα παγωμένο ημιφορτηγό

Με αυτό το άρθρο είναι σίγουρο ότι θα σας... παγώσουμε μέσα στο καταχείμωνο, αλλά αξίζει να διαβάσετε για την ομολογουμένως τρελή ιδέα των Καναδών να δημιουργήσουν ένα ημιφορτηγό από... πάγο!

Το τελικό αποτέλεσμα της ιδιαίτερης επεξεργασίας είναι ένα όχημα συνολικού βάρους 6803 κιλών με το μεγαλύτερο μέρος του βάρους να οφείλεται στον πάγο. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των κατασκευαστών του ήταν το πώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν έξω από τον πάγο τη θερμότητα του κινητήρα, προκειμένου να αποφύγουν το λιώσιμο του αυτοκινήτου. 

Το όχημα δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς σε τρία πρωτότυπα, τα οποία όμως είναι πλήρως λειτουργικά. Μετά το πέρας της διαφημιστικής φωτογράφισης το όχημα οδηγήθηκε σε μία διαδρομή 1,6 χιλιομέτρου προκειμένου να αφεθεί για 40 ώρες περίπου να... λιώσει. Μην μας ρωτήσετε τώρα εάν ο οδηγός άνοιξε το καλοριφέρ στη διαδρομή! 

Μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για το παράξενο αυτό όχημα, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να το δείτε να... λιώνει! Αυτό και αν είναι περίεργο όχημα...

Canadian Ice Truck
Πηγή: 
gizmag