Ένα όπλο πάνω σε Drone

Ένα όπλο πάνω σε Drone

Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορες χρήσεις των drones, των μικρών αυτών πετούμενων που αποκτούν ολοένα και πιο έντονη παρουσία στη ζωή μας, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει ένα drone να κουβαλά ένα όπλο. 

Και όμως, αυτό συνέβη στην πραγματικότητα, καθώς ένας 18χρονος φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στις ΗΠΑ, κατάφερε να προσαρμόσει ένα όπλο πάνω σε ένα drone και έπειτα να δείξει την δημιουργία του με ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τέλος αυτού του άρθρου. Το δίκτυο NBC αναφέρει ότι το βίντεο έχει γυριστεί στο Κονέκτικατ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. 

Είναι λογικό και αναμενόμενο ότι οι Αρχές στις ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνει εφικτή η προσαρμογή ενός όπλου πάνω σε ένα drone που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Έτσι, ξεκίνησαν, σύμφωνα με το gizmag μια μεγάλης έκτασης έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν τον δημιουργό και να πάρουν στα χέρια τους το δημιούργημά του. 

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν ανησυχητικό να έχει κανείς την δυνατότητα να προσαρμόσει ένα όπλο σε ένα ιπτάμενο αντικείμενο και μάλιστα να μπορεί να το χειριστεί από απόσταση. Δείτε το και στο βίντεο. 

Drones
Πηγή: 
gizmag, NBC