Ένα όχημα που πηγαίνει παντού

Ένα όχημα που πηγαίνει παντού

Το SkyRunner MK 3.2 είναι ένα buggy διαφορετικό από τα άλλα, καθώς μπορεί όχι μόνο να ταξιδεύει σε σκληροτράχηλο έδαφος, αλλά και να... πετά! 

Το buggy μπορεί να τρέχει στο έδαφος σε μέγιστη ταχύτητα 113 Km/h, ενώ με τη βοήθεια ενός δεύτερου συστήματος κίνησης μπορεί να απογειωθεί και να πετάξει σε ταχύτητα 84 Km/h. To SkyRunner MK 3.2 έχει δύο κινητήρες, ο ένας για την κίνηση στο έδαφος και ο άλλος για την πτήση, οι οποίοι μοιράζονται την ίδια δεξαμενή καυσίμου. Ο κινητήρας εδάφους έχει απόδοση 89 ίππων και 1000 κυβικών εκατοστών. Είναι τετράχρονος, δύο κυλίνδρων, συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT. 

Για να απογειωθεί το SkyRunner MK 3.2, θα πρέπει να γίνει χρήση ενός κινητήρα Rotax 912 ULS, ο οποίος δίνει κίνηση σε έναν έλικα στο πίσω μέρος, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει συνδεθεί και το αλεξίπτωτο. Για να απογειωθεί πρέπει να τροχοδρομήσει σε έναν διάδρομο από τα 76 έως και τα 152 μέτρα. Η ταχύτητα με την οποία απογειώνεται είναι τα 56 Km/h. Το μέγιστο ύψος πτήσης είναι τα 3048 μέτρα. Η αυτονομία στο έδαφος φτάνει τα 386 χιλιόμετρα και τα 222 χιλιόμετρα στον αέρα. 

Το SkyRunner MK 3.2 ζυγίζει 490 κιλά. Η τιμή του στις ΗΠΑ δεν είναι καθόλου προσιτή, καθώς φτάνει 119.000 δολάρια. Πρόκειται για ένα ακριβό παιχνίδι, το οποίο μπορείτε να δείτε σε κίνηση στο βίντεο που ακολουθεί. 

SkyRunner MK 3.2
SkyRunner
ATV
Πηγή: 
Gizmag