Ένα ιστορικό όπλο βγαίνει προς πώληση

Ένα ιστορικό όπλο βγαίνει προς πώληση

Λίγοι είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν το ζευγάρι παρανόμων Μπόνι και Κλάιντ, αφού για το διάσημο ζευγάρι έχουν δημιουργηθεί ταινίες, μυθιστορήματα και πολλές ιστορίες. Τώρα, ήρθε η στιγμή να βγει προς πώληση ένα από τα ιστορικά όπλα που χρησιμοποιούσε το διάσημο ζευγάρι, μία από τις καραμπίνες που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι των περιβόητων κακοποιών. 

Όπως διαβάσαμε σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ναυτεμπορική, στις 13 Απριλίου του 1933, πέντε σερίφηδες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με το διαβόητο ζευγάρι και δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Οι Μπόνι και Κλάιντ δραπέτευσαν αλλά άφησαν στο κρησφύγετό τους σχεδόν όλα τα υπάρχοντά τους, μεταξύ των οποίων και μια καραμπίνα. Το όπλο αυτό, το οποίο μάλλον ευθύνεται για τον θάνατο των δύο οργάνων της τάξης, δημοπρατήθηκε προσφάτως από την RR Auctions στο Σικάγο. Ένα από τα όπλα που βρήκαν τα όργανα της τάξης κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των κακοποιών ήταν μια καραμπίνα Western Field Browning Model 30, η οποία δημοπρατήθηκε μαζί με διάφορες αφίσες «Καταζητούνται» και άλλα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των ποιημάτων της Μπόνι και επιδέσμων με κηλίδες αίματος από ένα άλλο μέλος της Συμμορίας.

Πριν επτά χρόνια, είχαν δημοπρατηθεί διάφορα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ, αλλά αυτή η συγκεκριμένη καραμπίνα είναι μια άλλη ιστορία. Ο Μπόμπι Λίβινγκστον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RR Auctions υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να «έχει πάνω της» το αίμα των δύο αστυνομικών που σκοτώθηκαν. Υπογραμμίζει ότι αφού διέφυγαν η Μπόνι και ο Κλάιντ, ο αστυνομικός Τομ Μακγκράφ βρήκε το όπλο στο γκαράζ και το πήρε σπίτι του ως ενθύμιο. Δηλώνοντάς το, το 1946, περιέλαβε σε αυτό και μια ένορκη βεβαίωση για την προέλευσή του.

Το διάσημο όπλο αποτελεί ένα κειμήλιο, αλλά και μία υπενθύμιση μίας ιστορίας που έχει εμπνεύσει τόσες και τόσες ιστορίες στον κινηματογράφο και αλλού...

Μπόνι και Κλάιντ
Δημοπρασία
Πηγή: 
naftemporiki.gr