Ένα ευχαριστώ στον Κίκο για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Ένα ευχαριστώ στον Κίκο για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, ο εορτασμός της οποίας γίνεται στις 4 Οκτωβρίου, το WWF Ελλάς σας συστήνει τον Κίκο.

Πολύτιμος συνεργάτης μας στη Θράκη, μας βοηθά να εντοπίζουμε τις φόλες που απειλούν ολόκληρη την άγρια ζωή της περιοχής και ιδιαίτερα τα ήδη απειλούμενα αρπακτικά πτηνά, όπως ο Ασπροπάρης και ο Μαυρόγυπας. Σε αυτόν τον απίστευτο τετράποδο σύμμαχο χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, ενώ του υποσχόμαστε να μην πάει χαμένη η προσπάθειά του και να αναχαιτίσουμε την απειλή των δηλητηριασμένων δολωμάτων. 

Δείτε πιο κάτω μια προσωπική ιστορία της συνεργάτιδάς μας, Έλα Κρετ, η οποία μαζί με τον Κίκο, αποτελούν την ομάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Ένας χρόνος δουλειάς με τον Κίκο: σύμμαχοι ενάντια στις φόλες

Αν κάποιος με ρωτήσει πώς άλλαξε η ζωή μου τον τελευταίο χρόνο, η απάντηση είναι απλή. Έχω αποκτήσει έναν φίλο που έχει ακριβώς τα ίδια ενδιαφέροντα με μένα: μας αρέσουν οι μακρινές βόλτες στη φύση και η παρακολούθηση της χλωρίδας και της πανίδας. (Από όλα τα ζώα, ο φίλος μου τρελαίνεται ειδικά να παρατηρεί την κίνηση της χελώνας.) Και βέβαια, είμαστε και οι δυο ενθουσιασμένοι με την κοινή δουλειά μας. Ναι, είμαστε συνάδελφοι με τον Κίκο, τον νέο τετράποδο φίλο μου! Στη δουλειά μας στόχος μας είναι να σώσουμε σπάνια άγρια ζώα -συχνά βέβαια βοηθάμε και κατοικίδια- ψάχνοντας για δηλητηριασμένα δολώματα στην ύπαιθρο.

Δουλεύουμε για τον έλεγχο και έγκαιρο καθαρισμό της υπαίθρου από τις φόλες και τα δηλητηριασμένα ζώα που μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον δηλητηριάσεις. Δείτε περισσότερα για τη συγκεκριμένη δράση, εδώ. Η δουλειά μας με τον Κίκο δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χωρίς τη βοήθεια των ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής που μας ενημερώνουν για κρούσματα δηλητηριασμένων δολωμάτων. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε όλο και περισσότεροι να συνδράμουν στην προσπάθεια να πούμε «Όχι στις φόλες»! Η παραπάνω δράση αποτελεί μέρος από το πρόγραμμα LIFE+ με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την εξασφάλιση της επιβίωσης του Ασπροπάρη (Neophron percnopterus) στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία», το οποίο έχει ως κύριο στόχο την αποτροπή της εξαφάνισης του Ασπροπάρη και στις δύο χώρες μελετώντας τις απειλές του.

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
Κίκο
WWF Hellas
Πηγή: 
WWF Hellas