Ένα drone που βοηθά στο ψάρεμα!

Ένα drone που βοηθά στο ψάρεμα!

Μέχρι σήμερα είχαμε δει drones που πετούν στον αέρα για να βγάλουν καλύτερες φωτογραφίες ή βίντεο από τις outdoor περιπέτειές μας, αλλά το PowerVision PowerRay που έκανε την εμφάνισή του στo φετινό Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ είναι μια διαφορετική πρόταση.

Το PowerVision PowerRay είναι ένα drone που βουτά στη θάλασσα και κινείται κάτω από την επιφάνειά της σε βάθος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 μέτρα. Είναι εξοπλισμένο με μία κάμερα που τραβά κινούμενες εικόνες σε ποιότητα 4Κ, ενώ έχει ειδική λειτουργία εντοπισμού ψαριών, για να μπορούν οι επίδοξοι ψαράδες να βρουν τη λεία τους. Μάλιστα, είναι εξοπλισμένο με ειδικό μηχανισμό που μπορεί να αφήσει στο βυθό ένα δόλωμα για να προσελκύσετε ακόμα περισσότερα ψάρια προτού να βουτήξετε. 

Το σόναρ του μπορεί να εντοπίζει ψάρια μέχρι και σε βάθος 40 μέτρων, ενώ η αποστολή δεδομένων και εικόνων γίνεται μέσω Wi-Fi σε μέγιστη απόσταση 80 μέτρων. Έχει ειδικό φως που προσελκύει τα ψάρια, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενσωματωμένη συσκευή στον εξοπλισμό σας και όχι μόνο ως αυτόνομο drone. H κάμερά του είναι στα 12 Megapixel και μπορεί να τραβά φωτογραφίες και κατά ριπάς σε ταχύτητα 5 καρέ το δευτερόλεπτο. 

Το PowerVision PowerRay παρουσιάστηκε στο CES 2017, αλλά η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία που το κατασκευάζει δεν ανακοίνωσε ακόμα την τελική τιμή του. 

PowerVision
PowerVision PowerRay
CES 2017
Πηγή: 
PC Magazine