Ένα διαφορετικό Nissan Navara

Ένα διαφορετικό Nissan Navara

To Nissan Navara EnGuard έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανόβερο και αποτελεί μία σπουδή πάνω στη χρήση του οχήματος ως εργαλείο ακραίων διασώσεων.

Το Nissan Navara EnGuard βασίζεται σε ένα Navara Double Cab με αυξημένη κατά 50 χλστ. απόσταση από το έδαφος και επεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση, με μεγαλύτερα και πιο τονισμένα φτερά, μεγαλύτερα σκαλοπάτια στο πλάι και αρκετές φθορίζουσες λεπτομέρειες, οι οποίες είναι ορατές από μεγάλη απόσταση.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του Navara EnGuard Concept είναι το drone βάρους 1,4 κιλών, με τη βοήθεια του οποίου συλλέγεται πολύτιμο οπτικό υλικό διάρκειας έως και 30 λεπτών από τα σημεία στα οποία θα κληθεί το επέμβει το ειδικών περιστάσεων όχημα. Επίσης, το πρωτότυπο είναι εφοδιασμένο με μια πλειάδα διασωστικών εργαλείων και μέσων (σχοινιά γάντζοι, ιμάντες, φακοί, μονάδες ενδοεπικοινωνίας κτλ.), τα οποία είναι τοποθετημένα σε ράφια στην ειδικά διαμορφωμένη για τις περιστάσεις «καρότσα» του, καθώς και με μια έξτρα συστοιχία φορητών μπαταριών, η οποία μπορεί να προσφέρει ενέργεια σε ο,τιδήποτε κριθεί αναγκαίο, όντας συγχρόνως εξαιρετικά ανθεκτική στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στον τομέα των μηχανικών μερών, η βασική διαφορά έγκειται στη ρυθμιζόμενη ανάρτηση, για την οποία ωστόσο δεν ανακοινώνονται περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ ο κινητήρας του ειδικού αυτού οχήματος είναι ο πετρελαιοκινητήρας των 2,3 λίτρων που εξοπλίζει και άλλα οχήματα της Nissan.

Nissan
Nissan Navara
Nissan Navara EnGuard
Πηγή: 
4troxoi.gr