Εμβολιασμός από αέρος για τη λύσσα στη Θεσσαλία

Εμβολιασμός από αέρος για τη λύσσα στη Θεσσαλία

Η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν .Σποράδων σας ενημερώνει ,σύμφωνα με το έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , για τον εμβολιασμό των αλεπούδων με ρίψεις εμβολίων από αέρος .

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τα αεροπλάνα θα επιχειρήσουν από το αεροδρόμιο της Λάρισας για τις περιοχές Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Πιερίας, Μαγνησίας κλπ. στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι τα δολώματα δεν πρέπει να αγγίζονται. . Τα δολώματα γράφουν επάνω ότι είναι επικίνδυνα, έχουν τηλέφωνο για πληροφορίες και φέρουν μέσα τους το εμβόλιο κατά της λύσσας. Μην τα σπάτε και μην τα αγγίζετε.

Ενημερώστε επίσης τα μικρά παιδιά να μην τα πειράξουν αν τυχόν τα βρούνε. Επίσης ο ιός της λύσσας που υπάρχει με μορφή εμβολίου μέσα στο δόλωμα θα παραμείνει ζωντανός-ενεργός για 7 ημέρες από την ημερομηνία της ρίψης.

Προσπαθήστε όσο αυτό είναι εφικτό να παρακολουθείτε το σκύλο σας για τυχόν δάγκωμα του δολώματος. Το δόλωμα δεν είναι επικίνδυνο για το σκυλί σας ( είτε είναι εμβολιασμένο είτε όχι) ΑΛΛΑ ο ιός αν το φάει ο σκύλος θα είναι ζωντανός στη γύρω στοματική κοιλότητα του σκύλου .Για το λόγο αυτό, για τουλάχιστον μια (1) εβδομάδα ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ .Όταν σας φέρνει το θήραμα , αν μπορείτε, να φοράτε γάντια για να το πάρετε.

Λύσσα
Εμβολιασμοί από αέρος
Εμβολιασμός
Πηγή: 
Ζ ΚΟΘ
Θήραμα: