Εμβολιασμοί από αέρος για τη λύσσα

Εμβολιασμοί από αέρος για τη λύσσα

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, αλλά δεν είναι καθόλου προϊόν φαντασίας, καθώς στις 11 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι από αέρος εμβολιασμοί για τη λύσσα στην Κεντρική Μακεδονία.

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Γκουντενούδης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία της ρίψης δολωματικών εμβολίων στην ύπαιθρο, με τη βοήθεια εναέριων μέσων, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού στην κόκκινη αλεπού, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας και Δράμας, ενώ από τις 16 ως τις 18 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία αυτή τη φορά για τις ενότητες Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.

Ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Γκουντενούδης επισήμανε ότι η διαδικασία ξεκινά αφού έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες προετοιμασίες και ανέφερε ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν εκπαιδευτεί σχετικά. Τελικά... μας ψεκάζουν! 

Λύσσα
Εμβολιασμοί από αέρος
Αεροψεκασμοί
Πηγή: 
Ημερησία
Θήραμα: