Εφαρμογή που ενημερώνει για τη θέση των κυνηγών

Εφαρμογή που ενημερώνει για τη θέση των κυνηγών

Ένα ενδιαφέρον κείμενο... αλιεύσαμε στο Euronews, αναφορικά με μία νέα καινοτόμα εφαρμογή για smartphones που μπορεί να βοηθήσει τον κάθε κυνηγό στη Γαλλία, με απώτερο σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων.

Το άρθρο αναφερει τα εξής: Είναι 9:00 το πρωί. Οι κυνηγοί έχουν συγκεντρωθεί στο βουνό, κοντά στη λίμνη Παλαντρού της Γαλλίας. Όμως αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη μέρα. Οι κυνηγοί θα δοκιμάσουν μια νέα εφαρμογή για smartphone που στόχο έχει να βελτιώσει την ασφάλεια και την συνύπαρξη μεταξύ πεζοπόρων και ποδηλατών. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, στη Γαλλία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 350 άνθρωποι κατά την διάρκεια του κυνηγιού. Ο αριθμός των θυμάτων μειώνεται, αλλά από τον περασμένο Σεπτέμβριο 9 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Πεζοπόροι και κυνηγοί, εδώ και χρόνια διασταυρώνουν τα ξίφη τους. «Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αναρωτιούνται γιατί το κυνήγι δεν απαγορεύεται την Κυριακή ή το Σάββατο. Όμως αν υπάρξει μια τέτοια απαγόρευση, τότε και οι κυνηγοί μπορούν να ζητήσουν την απαγόρευση της πεζοπορίας να ζητήσουν σε οποιαδήποτε άλλη μέρα. Όμως όχι, εμείς πραγματικά θέλουμε να ζήσουμε μαζί. Νομίζω πως αυτή η εφαρμογή είναι κάτι πολύ θετικό» υποστηρίζει η Μπεατρίς Ετεβέ, εκπρόσωπος της ομοσπονδία πεζοπόρων. Η εφαρμογή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, όμως τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά. Η εφαρμογή επιτρέπει στους κυνηγούς να δημοσιοποιούν με μεγάλη ακρίβεια την περιοχή στην οποία πρόκειται να κινηθούν. Μόλις οι κυνηγοί πλησιάσουν, περιπατητές, όσοι μαζεύουν μανιτάρια και οι ποδηλάτες προειδοποιούνται από ένα ηχητικό σήμα.

Πεζοπόροι και κυνηγοί υποστηρίζουν πως τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία της ασφάλειας. Ο Ζουλιέν είναι μέλος της ομάδας που δοκιμάζει αυτή την εφαρμογή και πως σύντομα θα χρησιμοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Αυτό το εργαλείο μας βοηθάει να γνωρίσουμε καλύτερα τους κυνηγούς, γιατί ξέρουμε που βρίσκονται, οπότε μπορούμε να περάσουμε και να πούμε ένα «γεια». Φυσικά, θα χρειαστεί προσπάθεια, χρόνος και εκπαίδευση. Δεν πρέπει να επιβάλουμε πράγματα, οι άνθρωποι πρέπει να πιστέψουν στην προσπάθεια» υποστηρίζει ο Ζουλιέν Ρεμπουφέ, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας ποδηλατών. Καχυποψία και προκαταλήψεις έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα μεταξύ εκείνων που αγαπούν και κινούνται στο βουνό. Με την βοήθεια της τεχνολογίας και κυρίως με καλή θέληση, πεζοπόροι και κυνηγοί ελπίζουν πως θα ανοίξει ένα κεφάλαιο στις σχέσεις τους.

Smartphone
app
Γαλλία
Πηγή: 
euronews.gr