Διώξεις για όσους δεν έχουν άδεια κατοχής όπλου

Διώξεις για όσους δεν έχουν άδεια κατοχής όπλου

Μέχρι και στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν οι ιδιοκτήτες κυνηγετικών όπλων που παρέβλεψαν να ανανεώσουν τις άδειες κατοχής των όπλων τους, καθώς αρχίζουν εντατικοί έλεγχοι από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού Ηλείας. 

Ήδη στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας υπήρξαν οι πρώτες περιπτώσεις όπου οι «αφηρημένοι» ιδιοκτήτες των κυνηγετικών όπλων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Μετά από έλεγχο που έγινε στα αρχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, εντοπίστηκαν οι περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες οι άδειες κατοχής των κυνηγετικών όπλων έχουν λήξει και χρειάζονται ανανέωση.

Όμως, επειδή οι διατάξεις έχουν γίνει ιδιαίτερα αυστηρές, πλέον αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους ιδιοκτήτες των όπλων αυτών, να γίνουν συλλήψεις και να οδηγηθούν ακόμα και στο αυτόφωρο. Στην περιοχή της Αμαλιάδας, ήδη υπήρξαν οι πρώτες τρεις-τέσσερις συλλήψεις σε άτομα που είχαν παραλείψει να ανανεώσουν την άδεια κατοχής. Το θέμα αν και κάποιοι το αντιλαμβάνονται ως τυπικό, σίγουρα δεν είναι μόνο έτσι. Είναι και ουσιαστικό, αφού οι μπελάδες με τη Δικαιοσύνη, θα είναι μεγάλοι και μπορούν εύκολα να τους αποφύγουν.

Όσοι από τους «αφηρημένους» κατόχους κυνηγετικών όπλων, προσέλθουν αυτοβούλως στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, θα πληρώσουν τα απαραίτητα παράβολα. Όσοι αγνοήσουν την υποχρέωσή τους αυτή, θα υποστούν τις συνέπειες. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εξόρμηση των Αρχών, για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών που δεν ανανέωσαν την «ΑΚΚΟ».

Διώξεις
Κυνηγετικά όπλα
Ανανέωση άδειας κατοχής όπλου
Πηγή: 
newsbeast.gr, ilialive.gr