Διόπτρα νυκτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης μαζί

Διόπτρα νυκτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης μαζί

Το συνδυασμό δύο βασικών χαρακτηριστικών ενίσχυσης της όρασης παρουσιάζει η BAE Systems με ένα νέο σετ στρατιωτικών διοπτρών υψηλής τεχνολογίας, για λογαριασμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η νέα διόπτρα της BAE Systems θα συνδυάζει τις τεχνολογίες της νυκτερινής όρασης και της θερμικής απεικόνισης στο πλαίσιο ενός πενταετούς συμβολαίου αξίας 434 εκατομμυρίων δολαρίων με τον αμερικανικό στρατό. Η εταιρεία φιλοδοξεί να αναπτύξει ένα σύστημα που θα προσφέρει στο στρατιωτικό προσωπικό έναν γρηγορότερο και ακριβέστερο τρόπο στοχοποίησης. Στόχος είναι η διόπτρα που θα δημιουργηθεί να μπορεί να λειτουργήσει κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ημέρα ή νύκτα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της BAE.

Τα πρώτα δείγματα από τις νέες διόπτρες θα αποδοθούν για επιχειρησιακές δοκιμές περί τα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017. Το νέο σύστημα προβλέπεται να αντικαταστήσει τα δύο διαφορετικά συστήματα που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία: τα goggles νυκτερινής όρασης που τοποθετούνται στο κράνος του στρατιώτη και το σύστημα θερμικής σκόπευσης που τοποθετείται στο όπλο του. Για τη μεταφορά θερμικής εικόνας από το σκόπευτρο στη διόπτρα χρησιμοποιείται ασύρματη σύνδεση των δύο συστημάτων. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, οι νέες διόπτρες θα επιτρέπουν στο προσωπικό να εντοπίζουν και να εμπλέκουν στόχους ταχύτερα, ενώ δεν θα απαιτείται η συχνή χρήση σκοπευτικών λέιζερ επιτρέποντας έτσι στο προσωπικό να παραμένει καλυμμένο χωρίς να εκτίθεται στα εχθρικά πυρά.

BAE Systems
Διόπτρα
Πηγή: 
pestaola.gr