Το Brexit επαναφέρει το κυνήγι της αλεπούς στην Αγγλία

Το Brexit επαναφέρει το κυνήγι της αλεπούς στην Αγγλία

Την επαναφορά του κυνηγιού της αλεπούς φαίνεται να φέρνει το Brexit, αφού η Τερέζα Μέι τονίζει ότι θα γίνει πράξη η υπόσχεση του Συντηρητικού Κόμματος για ψηφοφορία που θα κρίνει την άρση της απαγόρευσής του. 

Όπως αναφέρει η iefimerida, η Τερέζα Μέι δηλώνει: «Πάντα ήμουν υπέρ του κυνηγιού της αλεπούς», προσθέτοντας ότι θα δεσμευθεί στην υπόσχεση που είχε διατυπώσει το κόμμα της πριν από δύο χρόνια, για τη σχετική ψηφοφορία. Η κυβέρνηση των Εργατικών απαγόρευσε το κυνήγι της αλεπούς στην Αγγλία και την Ουαλία το 2004, αλλά το θέμα συζητείται ακόμη.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν προχώρησε τελικά σε ψηφοφορία, καθώς δεν είχε την απαραίτητη υποστήριξη, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015 η τότε υπουργός Αθλητισμού δήλωνε ότι το κοινοβούλιο έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να επαναφέρει το κυνήγι της αλεπούς. Ερευνα της Ipsos MORI τον περασμένο Δεκέμβριο έδειξε ότι το 84% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της διατήρησης της απαγόρευσης, σύμφωνα με το Sky News. 

Μένει να δούμε τι θα γίνει στο κοντινό μέλλον με το ζήτημα αυτό το οποίο προκαλεί αρκετές συζητήσεις στην Αγγλία, καθώς τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι πολέμιοι του κυνηγιού της αλεπούς είναι πολλοί. 

Αλεπού
Brexit
Αγγλία
Κυνήγι αλεπούς
Πηγή: 
iefimerida
Θήραμα: