Ασύλληπτη τραγωδία σε κυνηγετική εξόρμηση στην Άρτα

Ασύλληπτη τραγωδία σε κυνηγετική εξόρμηση στην Άρτα

Σειρά λαθών κατά τη διάρκεια μίας κυνηγετικής εξόρμησης οδήγησε σε μία τραγωδία που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, καθώς ένας άπειρος 16χρονος σκότωσε από λάθος τον θείο του και έπειτα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.  

Ο 16χρονος δεν είχε πιάσει ξανά όπλο στα χέρια του και αποφάσισε να ακολουθήσει τον 33χρονο θείο του στο κυνήγι στο μικρό φράγμα της Άρτας. Την πρώτη φορά που πυροβόλησε πέτυχε με μία θανάσιμη βολή τον θείο του. Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, τραυματίζοντας σοβαρά τον εαυτό του. Υπήρχαν και άλλοι κυνηγοί στην παρέα, αλλά δεν πρόλαβε κανείς τους να αντιδράσει, καθώς το κακό συνέβη πολύ γρήγορα, σε μία ώρα της ημέρας όπου το φως ήταν λιγοστό.

Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται ότι εγκυμονεί κινδύνους, καθώς έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν ατυχήματα και λάθη. Υπάρχει πυκνό φύλλωμα και ο αέρας δημιουργεί με το θρόισμά του την αίσθηση ότι πρόκειται για θήραμα, με συνέπεια να πατά κανείς τη σκανδάλη απερίσκεπτα. Στην περίπτωση της Άρτας, για κυνήγι είχαν πάει οκτώ άνθρωποι, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα. Είχαν και ένα παιδί 16 χρονών, τον οποίο συνόδευε ο πατέρας του, και ο αγαπημένος του θείος, 33 χρονών. Χωρίστηκε η παρέα και απλώθηκε για να καλύψει μεγάλο χώρο, να μεγαλώσει το καρτέρι.

Με φυσίγγια για αγριογούρουνα στο όπλο, το παιδί ακολούθησε τον αγαπημένο του θείο. Κάτι πήγε λάθος. Τράβηξε τη σκανδάλη και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Ο πατέρας του παιδιού έντρομος έτρεξε να δει τι συνέβη. Είδε τον αδερφό του νεκρό, άκουσε το παιδί ξεψυχισμένα να λέει «τον σκότωσα», δεν είδε το όπλο να γυρίζει στον αέρα, δίπλα του και να σημαδεύει την καρδιά και το λαιμό του γιού του. Από την περιοχή, έφυγε το ΕΚΑΒ, μέσα στη νύχτα προς το νοσοκομείο της Αρτας. Μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και η κατάσταση του είναι κρίσιμη. 

Ένα παιδί 16 χρονών δεν έχει θέση στο κυνήγι, όπου τα όπλα είναι πραγματικά. Η απειρία, οδηγεί σε λάθη, συχνά μοιραία...

Κυνηγετικό Δυστύχημα
Πηγή: 
in.gr
Θήραμα: