Άρνηση της Delta για μεταφορά μεγάλων θηραμάτων

Άρνηση της Delta για μεταφορά μεγάλων θηραμάτων

Μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τις ειδήσεις για λαθροθηρία, ειδικά στην περίπτωση μεγάλων λιονταριών, όπως στην περίπτωση του Σέσιλ, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta έθεσε σε εφαρμογή την απαγόρευση μεταφοράς μεγάλων θηραμάτων.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, μετά από το σκάνδαλο με τον Αμερικανό οδοντίαστρο που κατηγορείται ότι σκότωσε το δημοφιλές λιοντάρι Σέσιλ στη Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε τα ακόλουθα: «Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η απαγόρευση μεταφοράς όλων των τροπαίων λιονταριών, ελεφάντων, ρινόκερων και βισώνων μέσω της υπηρεσίας εμπορευματικής μεταφοράς της Delta».

Η εταιρεία προανήγγειλε ότι θα επανεξετάσει την πολιτική της για τη μεταφορά άλλων θηραμάτων με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλους οργανισμούς. Η απόφαση της εταιρείας ακολουθεί παρόμοιες αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες Emirates και South African Airways.

Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει τον σωστό κυνηγό από τον λαθροθήρα είναι ο σεβασμός στην φύση και στα θηράματα, κάτι που στην περίπτωση του Σέσιλ δεν ισχύει, καθώς ο επονομαζόμενος "κυνηγός" σκότωσε ένα λιοντάρι που βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας. 

Σέσιλ
Λαθροθηρία
Ζιμπάμπουε
Delta Airlines
Πηγή: 
Ναυτεμπορική