Απαγόρευση κυνηγιού μέχρι τις 18/1

Απαγόρευση κυνηγιού μέχρι τις 18/1

Σε μια απαράδεκτη κίνηση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτης Φάμελος, με την απόφαση απαγόρευσης του κυνηγιού σε όλη την χώρα μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2017. 

Η επίσημη δικαιολογία για την απόφαση αυτή έρχεται από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά όχι σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η απόφαση του Υπουργού τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη προστασίας των θηρεύσιμων ειδών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Μάλιστα, σε ισχύ συνεχίζουν να βρίσκονται και όλες οι τοπικές απαγορευτικές διατάξεις θήρας που έχουν εκδοθεί από τις Διευθύνσεις Δασών των Νομών και τα κατά τόπους Δασαρχεία. 

Οι Δασικές Αρχές που δεν έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα απαγορευτικές διατάξεις, θα πρέπει να το κάνουν με καταληκτική ημερομηνία ανάλογη με εκείνη της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ορνιθολογική Εταιρεία είχε ζητήσει μία ημέρα πριν την ολική απαγόρευση θήρας μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου τουλάχιστον, κάτι που έσπευσε να πράξει το Υπουργείο. 

Οι κυνηγοί αντιδρούν καθώς, η απαγόρευση δεν μπορεί να είναι καθολική, αφού δεν επικρατούν σε όλη την Ελλάδα οι ίδιες καιρικές συνθήκες, ενώ το χρονικό διάστημα της ισχύος της απαγόρευσης δεν φαίνεται να δικαιολογείται από τις προβλέψεις για τον καιρό που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες. 

Απαγόρευση κυνηγιού
ΥΠΕΝ
Φάμελος
Πηγή: 
ΥΠΕΝ