Αναμένουν το καλό θήραμα οι κυνηγοί της Ηλείας

Σε φάση αναμονής φαίνεται πως είναι οι κυνηγοί της Ηλείας, στην Πελοπόννησο, καθώς περιμένουν την αλλαγή του καιρού για να εξορμήσουν στους κυνηγότοπους.

Ο ζεστός καιρός δεν βοηθά και τόσο στο κυνήγι και οι περισσότεροι περιμένουν από τη μια το πέρασμα των τρυγονιών και από την άλλη την έναρξη της περιόδου για το αγριογούρουνο, το λαγό και την πέρδικα. Στο μεταξύ την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εξετάσεις νέων κυνηγών στο Δασαρχείο Πύργου, όπου μεταξύ αυτών πέρασε τη διαδικασία με επιτυχία και μια γυναίκα, για να προστεθεί στον πολύ μικρό αριθμό θηλυκών κυνηγών που υπάρχουν στην Ηλεία.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος, «το ενδιαφέρον για το κυνήγι φέτος είναι μεγάλο, αλλά δεν υπάρχουν θηράματα λόγω του καιρού. Περιμένουμε κυρίως τα τρυγόνια, καθώς η Ηλεία αποτελεί ζώνη διάβασης τους. Όμως από τις πρώτες ημέρες υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από κυνηγούς της Ηλείας να ταξιδέψουν στη βόρεια Ελλάδα σε αναζήτηση θηραμάτων. Είναι θετικό το ενδιαφέρον αυτό που υπάρχει παρά την οικονομική κρίση» εξήγησε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Το κυνήγι του αγριογούρουνου και του λαγού, ξεκινά από τις 15 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, ενώ από την 1η Οκτώβρη ξεκινά και το κυνήγι της πέρδικας.

Στο μεταξύ την 1η Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκαν στο Δασαρχείο Πύργου οι πρώτες εξετάσεις της φετινής σεζόν 2016-2017, για νέους κυνηγούς. Από τους 23 υποψηφίους, με επιτυχία πέρασαν τις εξετάσεις οι 20, ανάμεσά τους και μια νέα κυνηγός η Γεωργία Νικολοπούλου, από τις ελάχιστες γυναίκες κυνηγούς στην Ηλεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, η διοίκηση «εύχεται σε όλους τους νέους κυνηγούς να ζήσουν μια γεμάτη κυνηγετική ζωή με εμπειρίες και εικόνες που θα θυμούνται για πάντα, να τηρούν τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου, να έχουν πρώτο τους μέλημα την ασφάλεια τόσο τον ίδιων όσο και των συγκυνηγών τους και με την συμπεριφορά τους, τόσο στα κυνηγοτόπια όσο και στην κοινωνία γενικότερα να προάγουν την εικόνα του σωστού κυνηγού, που σέβεται το Περιβάλλον, το Θήραμα και τους Νόμους. Καλή κυνηγετική χρονιά σε όλους!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ηλεία
Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου
Πηγή: 
dasarxeio.gr
Θήραμα: