3 Διεθνείς Εκθέσεις Σκύλων με απονομή CAC-CACIB

Κώστας Καλφόπουλος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλφόπουλος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας διοργάνωσε τις καλοκαιρινές του εκθέσεις στο καθορισμένο πλέον σημείο στο κτήμα του κ. Μπαλάκα, στο Μαραθώνα. 

Μη επηρεασμένοι κυνόφιλοι από τα γεγονότα της χώρας, σαν να θέλουν να ξεχάσουν το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας, οι εκτροφείς κάθε φυλής αλλά και οι ιδιοκτήτες σκύλων με όνειρα και οράματα, ήταν εκεί να δώσουν το παρόν σε  τρεις Διεθνείς Εκθέσεις Μορφολογίας Σκύλων.

Έχει ξαναγραφεί ότι οι εκθέσεις, δεν είναι καλλιστεία ομορφιάς, αλλά μια αξιολόγηση που βασίζεται στο μορφολογικό πρότυπο της κάθε φυλής. Και ενώ οι κατηγορίες και οι φυλές, εδώ και χρόνια μπορεί να έχουν 1 ή 2 σκύλους σε κάθε κατηγορία, ο συναγωνισμός είναι μεγάλος γιατί συνήθως ο απέναντι διαγωνιζόμενος είναι και αυτός ένας εκτροφέας που έρχεται στην έκθεση να παρουσιάσει στον κριτή την εκτροφική δουλειά του.

Είναι σημαντικό, και αυτό δεν το λέω ως προπαγάνδα αλλά ως συμβουλή, για όσους θέλουν να πάρουν έναν καθαρόαιμο σκύλο, σε όλες τις φυλές να προσεγγίζουν έναν επώνυμο εκτροφέα που χρόνια δείχνει τη δουλειά του και παρουσιάζει σκυλιά. Προσοχή, όχι απλά γιατί έχουν ένα όνομα, ξανατονίζω να δείχνουν συνεχόμενα την εκτροφική δουλειά τους και όχι βέβαια με τον ίδιο σκύλο πολλά χρόνια.  Και βεβαίως, δεν νοείται εκτροφέας να παρουσιάζεται συνέχεια με τη γνωστή συνταγή του έτοιμου πρωταθλητή από το εξωτερικό, που «θολώνει» κάποιους άπειρους οι οποίοι δεν κοιτούν τις λεπτομέρειες.

Στο τριήμερο της έκθεσης, στην ομάδα 7 των κυνηγετικών οι 4 πιο γνωστές φυλές, πόιντερ, σέττερ, επανιέλ και κούρτσχααρ ήταν εκεί. Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος σε όλες τις φυλές, αλλά το ευτυχές γεγονός είναι ότι την Παρασκευή ένας κυνηγετικός σκύλος αναδείχθηκε ο καλύτερος της έκθεσης. Αυτό ήταν ένα επανιέλ μπρετόν Loqo Del Dnd Serbia με εκτροφέα τον Mr. Krilovic Dejan και ιδιοκτήτες τους κ.κ. Θεοχάρη  και Φραγγίδη, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τον τελευταίο καιρό ένα πολύ δημιουργικό ντουέτο.

Να μην ξεχάσουμε και τους κριτές, οι οποίοι για άλλη μια φορά ήταν από το εξωτερικό, με τη λογική του ΚΟΕ για μια πιο εμβαθή κρίση από έμπειρους κριτές του εξωτερικού και συνάμα για να μην μπορεί κανείς να πει ότι αν ήταν Έλληνες οι κριτές θα υπήρχαν προσωπικές προτιμήσεις.

Συγχαρητήρια στην κ. Γαλανού και στο Δ.Σ. που κατάφεραν και φέτος σε δύσκολες εγχώριες συνθήκες να ανταποκριθούν στις κυνοφιλικές τους υποχρεώσεις. Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο στις επόμενες εκθέσεις του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας. 

http://kurzhaarverginas.blogspot.gr/

Κυνοφιλικός Όμιλος Ελλάδος
Κώστας Καλφόπουλος