Πάπια με σάλτσα μήλου

Υλικά: 

1 Πάπια καθαρισμένη
1 κουταλιά Ελαιόλαδο
2 κουταλιές Brandy
½ ποτήρι Λευκό Ξηρό Κρασί
1 κουταλάκι Πικάντικη μουστάρδα
4 Μήλα
Λίγα Φύλλα δάφνης
Λίγο Δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής: 

• Αλείψτε την πάπια εσωτερικά με μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Γεμίστε την κοιλιά της με μερικά φύλλα δάφνης και λίγο δεντρολίβανο και ράψτε το άνοιγμα ή στερεώστε με οδοντογλυφίδες.
• Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε την πάπια από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, την πασπαλίζετε με πιπέρι και τη σιγοβράζετε για 1 ½ - 2 ώρες.
• Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες. Τα βράζετε σε μία κατσαρόλα με 2 – 3 κουταλιές νερό μέχρι να λιώσουν.
• Ανακατεύετε τον πολτό των μήλων με το brandy, 1 κουταλιά από το ζωμό της πάπιας, προσθέτετε τη μουστάρδα και αλατίζετε.
• Κόβετε την πάπια σε μερίδες και τη σερβίρετε με τη σάλτσα του μήλου και πράσινη σαλάτα.

Θήραμα: 
Κυνηγόπαπια
Πηγή: